Звіт про працевлаштування випускників

За період 2002-2010 р.р. загальна кількість випускників ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна» склала 1510 осіб, із них спеціальності «Правознавство» – 702 особи, спеціальності «Фізична реабілітація» – 260 осіб, спеціальностей «Облік і аудит» та «Бухгалтерський облік» – 334 особи, спеціальності «Комп’ютерні системи та мережі» – 141 особа, спеціальності «Соціальна робота» – 73 особи.

Із загальної кількості випускників спеціальності «Фізична реабілітація» (260) влаштувались на роботу за фахом 75 осіб, 114 працюють не за спеціальністю, 10 не працюють. Щодо 61 інформація відсутня.

За період 2009-2010 р.р. із загальної кількості випускників спеціальності «Фізична реабілітація» (67) влаштувались на роботу за фахом 25 осіб, 10 працюють не за спеціальністю, 16 не працюють. Щодо 3 інформація відсутня.

Із числа студентів – випускників спеціальності «Фізична реабілітація» 52 % працевлаштовані за фахом, займають посади не нижче вказаних у кваліфікаційних характеристиках: фахівець фізичної реабілітації в реабілітаційних, навчально-реабілітаційних, лікувально-реабілітаційних центрах різної відомчої підпорядкованості, інструктор лікувальної фізкультури, самостійний працівник з надання реабілітаційних послуг, реабілітолог домашньої програми, інструктор з трудотерапії, інструктор з ЛФК, викладач кафедри фізичної реабілітації.

Слід відзначити, що 25% студентів спеціальності «Фізична реабілітація», які отримали диплом бакалавра і продовжують навчання на 5 курсі заочної форми навчання в ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна», мають приватну практику. Тому відгуки стосовно якості та багатогранності спектру наданих послуг населенню (як м. Горлівка, так і багатьох міст регіону, а в деяких випадках інших областей України і м. Києва) все частіше можна зустріти в пресі. Серед їх професійних якостей вдячні пацієнти підкреслюють такі, як здатність до самостійного проведення поглибленого аналізу результатів діагностики та загальних медичних обстежень; здатність до урахування вікових, соціальних та психологічних особливостей пацієнтів, індивідуальний підхід під час надання послуг; вміння під час проведення реабілітаційних заходів створювати психологічний клімат, що позитивно впливає на термін та ступінь одужання; прагнення до професійного самовдосконалення, систематичного підвищення кваліфікаційного рівня та відповідності сучасним потребам у наданні реабілітаційних послуг; здатність поєднувати та використовувати сучасні реабілітаційні технології і засоби нетрадиційної медицини. Серед особистісних якостей найчастіше відзначають: комунікабельність, доброзичливість, працелюбність, чуйність, здатність перейматися проблемами інших.

Двоє студентів спеціальності «Фізична реабілітація» (Васькін К., Ярош А.), які отримали дипломи спеціаліста у 2006 році, викладають на рідній кафедрі. Васькін К. та Ярош А. навчаються в аспірантурі ВНЗ ВМУРоЛ «Україна» у м. Київ на кафедрі фізичної реабілітації і в 2011 р. виходять на захист дисертацій.

Келемена І., Познякова Т., Оксак Г., які мали практику народного цілительства, для поглиблення знань об’єднання та подальшого застосування на практиці симбіозу наукових досягнень і народної медицини обрали кафедру фізичної реабілітації ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна». Тому, після отримання дипломів спеціалістів, вони працюють за спеціальністю і власними методами лікування людей пропагують принципи природного зцілення.

Чисельні пацієнти випускника спеціальності «Фізична реабілітація» Івана Келемена (ЗФР-03), що відчули на собі ефект дива-зцілення, самі по собі свідчать як про результативність лікування мануальною і фітотерапією, так і про якісні характеристики самого фахівця, який сам вважає, що спілкування з пацієнтами, правильне визначення причини захворювання та урівноваження стану нервової системи людини (очищення енергетичних каналів) – залог успіху.

Випускники денної форми навчання свідчать, що в питаннях працевлаштування багатьом із них допомогло практичне застосування отриманих ними знань ще в період навчання під час виробничих практик у медичних закладах (міськлікарня №2) і ЗОШ м. Горлівка та роботи у Реабілітаційному центрі при ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна».

Не дивлячись на неодноразові спроби окремих осіб із числа випускників через ЗМІ та іншими засобами вплинути на репутацію кафедри фізичної реабілітації, а саме розповсюдження інформації щодо відсутності попиту на фахівців-реабілітологів на ринку праці та змоги працевлаштуватися в закладах державного відомства, вихованців кафедри вже працюють у таких закладах. Наприклад: Тутов В. та Богданов Ю. працевлаштувались вчителями фізичного виховання в загальноосвітніх школах м. Горлівка. Прикладом для них під час навчання в університеті послужили науково-педагогічні працівники рідної кафедри, які раніше займались професійним спортом (Кучеренко Н.М. – старший викладач, заступник завідувача кафедри фізичної реабілітації, кандидат у майстри спорту з баскетболу), та які зараз продовжують активно займатися спортом (Васькін К.Є. – аспірант кафедри фізичної реабілітації, голова спортивного клубу «Атлет» у ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна», учасник і переможець обласних та всеукраїнських змагань з легкої атлетики). Фіртіч Л. – керівник реабілітаційного центру від фонду інвалідів при міськвиконкомі м. Слав’янськ, Айдіна Н. – керівник центру фізичної реабілітації жінок після мастектомії м. Слав’янськ, Жернік Ю. – спеціаліст з фізичної реабілітації санаторія-профілакторія ВАТ «Концерн «Стірол», Виходова О. – інструктор з трудотерапії в міській психоневрологічній лікарні (відділення медико-соціальної реабілітації), Халина Т. і Стеблик Ю. – масажисти-інструктори ЛФК спелеосанаторія «Соляна симфонія» м. Соледар.

З інформації, яку надали самі випускники – фізреабілітологи, можна зробити висновок, що на сучасному етапі політично-економічної перебудови в державі на ринку праці рівноцінним попитом користуються фахівці-реабілітологи як приватні підприємці, що мають власну практику і надають послуги людям, які з об’єктивних або суб’єктивних причин не можуть або не хочуть продовжувати лікування у медичних закладах загального користування (Альохін О. – заступник керівника реабілітаційного центру приватної форми власності м. Слав’янськ, Заманягра Н, Подставкіна Ю. – ЧП фізреабілітологи), так і фахівці закладів державного відомства.

Згідно з результатами аналізу працевлаштування і використання випускників ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна» за 2002-2010 рр. по спеціальності «Правознавство» із загальної кількості 702 осіб отримана інформація стосовно 540 осіб. Із них працюють за фахом 450 особи (83%), не працюють 60, працюють не за спеціальністю 30. Щодо 162 осіб інформація відсутня. Певна кількість осіб, які продовжують навчання і працюють не за спеціальністю або не працюють взагалі, включена до кадрового резерву органів, установ, організацій, які мають вакантні посади.

За період 2009-2010 р.р. із загальної кількості випускників спеціальності «Правознавство» (147) влаштувались на роботу за фахом 90 осіб, 11 працюють не за спеціальністю, 26 не працюють. Щодо 20 інформація відсутня.

50% студентів – випускників спеціальності «Правознавство», які працевлаштовані за фахом, займають посади не нижче вказаних у кваліфікаційних характеристиках: юрисконсульт, помічник слідчого, слідчий, старший слідчий, державний виконавець, помічник дізнавача, дізнавач, помічник судді, судовий секретар, дільничний інспектор органів внутрішніх справ, оперуповноважений відділення карного розшуку, викладач правових дисциплін та ін.

За результатами опитування керівництва установ, організацій та підприємств встановлено, що рівень якості підготовки фахівців із числа випускників спеціальності «Правознавство» диференційовано як відповідний до стандартів вищої юридичної освіти. До професійних якостей, які притаманні випускникам даної спеціальності, їх керівники та колеги відносять: вільне володіння нормативно-правовою базою та швидке орієнтування в ній, вміння застосовувати на практиці нормативно-правові акти, широкий світогляд, самостійність прийняття рішень, грамотність та швидкість складання процесуальних документів відповідно до норм процесуального права, здатність до систематичного самостійного підвищення професійних знань, наявність комунікативної культури, багатий лексичний запас, розвинена увага, глибокі знання психології, здатність до передбачення та прорахування власних дій, вміння аналізувати, розпізнати мотивацію поведінки. В числі особистісних якостей виділяють: чесність, відповідальність, справедливість, пунктуальність, трудову активність.

Якісно підготовлених кадрів потребує і ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна». Тому випускникам-відмінникам Кормільцевій Ю.В., Бодуновій М.В., Писареву Я.В, Чуєвій О.К., Глагазіній І.П., які під час навчання зарекомендували себе як здібні, цілеспрямовані, працелюбні особистості, здатні передавати свої знання іншим після отримання диплому спеціаліста запропонували працювати в рідному ВНЗ.

Виходячи зі слів самих випускників, легкість у вирішенні питань працевлаштування забезпечили саме науково-педагогічні працівники кафедри права, більшість із яких складають практики, у минулому працівники правоохоронних органів, адвокати, юрисконсульти, працівники державної виконавчої служби.

Особливу роль у якісній підготовці фахівців – правознавців відіграє і «Студентська юридична клініка», яка була заснована у 2004 р. на базі кафедри правознавства для застосування на практиці отриманих знань через надання безкоштовної юридичної допомоги, яка здійснюється під безпосереднім керівництвом викладачів. Із 2009 по 20011 р.р. СЮК очолює старший викладач кафедри правознавства, здобувач наукового ступеня Ямкова І.М.

Серед випускників спеціальності «Правознавство» Кормільцева Ю.В., Писарев Я.В. зареєстровані як здобувачі наукового ступеня. Випускники Земін М., Філіпьєва В., Єпішев О., Цюпка М.Ф. та ін. отримали дипломи магістрів права в Київському університеті права при Національній академії наук України.

За результатами моніторингу місцеві органи внутрішніх справ підтримують намагання ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна» щодо підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра до рівня спеціаліста, про що інститут отримав листи підтримки з відповідних органів.

Після закінчення навчання у випускників, які отримали дипломи 6 та 3 роки тому, спостерігається динаміка кар’єрного росту: Рибаковська С.О. займає посаду заступника керівника Горлівського міського управління юстиції; Філіп’єва В.П. займає посаду юриста Горлівського відділення «Промінвестбанку»; на посаді слідчих ОВС працюють Жиденко О.Д., Марічева Ю.С., Гусар І.С., Клименко І.В. та ін.; на посадах державних виконавців та старших державних виконавців працюють Шпендик Л., Перегудова С., Отаманенко Ю. та ін. Рижков Ю.В.займає посаду помічника прокурора Ц-М району м. Горлівки. Димченко О.О. займає посаду заступника начальника податкової інспекції м. Горлівка та ін.

В якості фактору, що сприяє використанню випускників-правознавців, слід відзначити також і роботу студентів денної форми навчання в органах студентського самоврядування. Студенти за власною ініціативою створили у структурі Комітету організації студентського самоврядування правовий відділ, у завдання якого входять: захист прав та інтересів студентів, пропагування правових знань, профілактика та попередження злочинності серед молоді міста. За 2006-2010 роки в рамках «Програми правової освіти населення у м. Горлівка на 2006-2010 р.р.» Горлівської міської ради студентами правового відділу КОСС було підготовлено і проведено 58 лекцій, 46 семінарів, 16 диспутів правової тематики серед студентів ВНЗ та учнів ЗОШ м. Горлівка, а також проводилася аналогічна робота в м. Єнакієве, м. Дзержинськ, м. Артемівськ. Задля урахування всіх інтересів і потреб студентів правовий відділ заснував такі самостійні підструктури, як юридична служба КОСС і служба безпеки та порядку КОСС, до якої увійшли студенти за їх схильністю до теоретичної або практичної діяльності.

Свідченням якісної та ґрунтовної підготовки студентів-правознавців є також їх здатність до самостійних правових дій: випускник Абдулаєв О., будучи ще студентом 3 курсу, створив Горлівську молодіжну громадську організацію «Спектр» та самостійно здійснив її реєстрацію в органах міської влади; випускниця Кібальник В. розробила і склала статути та положення ОСС ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна», ГМГО «Спектр», СОМСОЗ м. Горлівки, та була обрана для представництва інтересів студентства м. Горлівка у Всеукраїнській раді організацій студентського самоврядування; випускниця Мозгова М. самостійно організувала та легалізувала студентську профспілку в ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна».

Підводячи підсумок аналізу стану працевлаштування студентів спеціальності «Правознавство», слід відзначити факт, що ще в період навчання, під час виробничої практики, 32% з їх загальної кількості отримує пропозиції щодо подальшого працевлаштування. Взагалі студенти цієї спеціальності навіть після отримання освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра користуються попитом та конкурентоспроможні на ринку праці.

По спеціальності «Облік і аудит» за період з 2002 р. по 2010 р. із загальної кількості випускників (334 особи) відома інформація стосовно 269 осіб, із яких влаштувались на роботу за спеціальністю 231, не працюють 7, працюють не за спеціальністю 31, щодо 65 осіб інформація відсутня.

За період 2009-2010 р.р. із загальної кількості випускників спеціальності «Облік і аудит» (93) влаштувались на роботу за фахом 67 осіб, 10 працюють не за спеціальністю, 13 не працюють. Щодо 3 інформація відсутня.

Із числа студентів – випускників спеціальності «Облік і аудит» 65% працевлаштовані за фахом і займають посади не нижче вказаних у кваліфікаційних характеристиках: бухгалтер, головний бухгалтер, економіст, фінансист підприємств різних обсягів та форм власності, банків, бюджетних та фінансових структур, виконкому; податковий інспектор, начальник відділу податкової інспекції; викладач економічних дисциплін.

Моніторинг якості підготовки випускників спеціальності «Облік і аудит» проводився на основі відгуків від державних організацій, установ та підприємств м. Горлівка (Центральна міська податкова інспекція, Горлівська об’єднана державна податкова інспекція, Приватбанк, Фінансове управління міськвиконкому, машинобудівельний завод ім. Кірова, Шахтне будуправління, ГНМЗ – «Бур», КП «Вода Донбасу» та ін.). Серед професійних якостей випускників цієї спеціальності, які працюють у державних структурах, було названо: знання професійних бухгалтерських, фінансових, облікових та ін. програм і вміння їх застосовувати в конкретних видах діяльності; швидкість орієнтації в усіх видах обліку (бухгалтерського, управлінського, податкового та ін.), своєчасність та грамотність заповнення і складання первинної та зведеної документації; уміння систематизувати спеціалізовану інформацію, своєчасно виявляти недоліки та помилки; високий рівень умінь у питаннях складання та подання фінансової звітності; добре орієнтування у нормативно-методичних та законодавчих матеріалах, які регламентують організацію і ведення обліку та складання звітності; здатність самостійно виконувати завдання; вміння співпрацювати та висока культура спілкування. З числа особистісних якостей було відмічено: пунктуальність, скрупульозність, акуратність, добросовісність.

Слід відзначити, що студентів обліку і аудиту, які успішно навчалися, брали активну участь у науковій роботі та роботі організації студентського самоврядування, кафедрою обліку і аудиту було рекомендовано на роботу за фахом керівникам структур різної підпорядкованості. З числа студентів, що були рекомендовані, отримали робочі місця на посадах не нижче вказаних у кваліфікаційних характеристиках: Бізякіна Ю. – головний бухгалтер ТОВ «Технопромтрейд», Журило А.О. – бухгалтер ЗАТ «Тепломережа» у смт Волноваха, Красова Н.В. – м. Дзержинськ, шахта «Южная», бухгалтер-економіст, Чебанову С., Пелипенко О., Єфіменко Н. було рекоментовано на роботу в бухгалтерію ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна», де вони отримали посади.

Працевлаштувалися на підприємствах та в організаціях, із яких адміністрацією ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна» були отримані замовлення: Василенко В. – заступник головного бухгалтера Управління з газозабезпечення м. Дзержинськ, Лозова С. – бухгалтер ШБудУ, Поповська Н. – бухгалтер НГМЗ, Шведова І. – бухгалтер ГДПІІМ, Симонова Ю. – менеджер торговельної фірми «Ореанда», Браковенко А.М. – бухгалтер ВАТ Концерн «Стірол», Грицкевич Н.О., Павлова Г.Т., Давидова М.М., Мільохіна Л.С. – бухгалтери підприємства «Вода Донбасу»та ін.

ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна» були також отримані замовлення на фахівців із обліку й аудиту з ВАТ КБ «Надра» м. Дзержинська, АТЗТ «Торгово-сервісного підприємства «Алеко-сервіс» м. Горлівка, ВАТ «Укртелеком» м. Горлівка, ТОВ «Дари природи», ЗАТ «Сервісний центр «Норд» м. Донецьк та ін. Цей факт обумовлений науково-викладацьким складом кафедри обліку і аудиту, до якого входять як співробітники з науковими ступенями і власними науковими досягненнями за фахом «Облік і аудит» (Бєлопольський М.Г – доктор економічних наук, Лисюк О.М., Коваль Г.В., Садекова А.М., Єгоркіна Т.О – кандидати економічних наук та ін.), так і в минулому фахівці з широким практичним досвідом (Макаренко Г.В. – провідний фахівець податкової інспекції, ревізор КРУ, Волобуєв А.В. – заступник керівника банку та ін.)

На прикладі студентів заочної форми навчання, які вже працювали за фахом під час навчання в ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна» і до якого вступили з метою підвищення свого кваліфікаційний рівня, простежується динаміка кар’єрного росту: Левченко І.А. – завідувач сектором Управління оподаткування юросіб Донецької об’єднаної державної податкової інспекції, Федоренко О. Г. – начальник відділу податкової інспекції, Кривенко В. – менеджер постачання ТОВ «Донбас-електрод», Бендерська О.М. – начальник фінансового відділу підприємства «Вода Донбасу», Баранова С.А., Власенко Н.Д., Істоміна З.В., Комарова Н.В., Кравець В.П. – інспектори-фахівці податкової інспекції та ін.

Лобачова І. працевлаштувалась на посаду викладача економічних дисциплін у Горлівський індустріальний технікум.

15 осіб із загальної кількості випускників – бакалаврів обліку і аудиту вирішили продовжити навчання у 2011 р. та вступили до магістратури ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна».

У структурі органів студентського самоврядування КОСС активно працюють студенти денної форми навчання спеціальності «Облік і аудит» Івашечкіна Ю., Котова Н., Волкова К. Під час роботи в органах студентського самоврядування вони мають змогу на практиці застосовувати отримані знання за фахом – заповнюють та складають бухгалтерську документацію і звітність студентської профспілки, спортивного клубу «Атлет», Центру сприяння працевлаштування та розвитку кар’єри студентів та випускників ГРІ, ГМГО «Спектр» та ін.

Із загальної кількості випускників спеціальності «Комп’ютерні системи та мережі» (141) влаштувались на роботу за фахом 93 особи, 28 працюють не за спеціальністю, 11 не працюють. Щодо 9 інформація відсутня.

За період 2009-2010 р.р. із загальної кількості випускників спеціальності «Комп’ютерні системи та мережі» (73) влаштувались на роботу за фахом 45 осіб, 10 працюють не за спеціальністю, 12 не працюють. Щодо 6 інформація відсутня.

З числа студентів – випускників спеціальності «Комп’ютерні системи та мережі» 57% працевлаштовані за фахом і займають посади не нижче вказаних у кваліфікаційних характеристиках: адміністратор бази даних та систем, інженер з комп’ютерних систем, програмного забезпечення комп’ютерів, конструктор комп’ютерних систем, розробник комп’ютерних програм, технік-електронник, технік-програміст, інженер-електронник, інженер-програміст, програміст прикладний, програміст системний та ін.

Моніторинг якості підготовки випускників спеціальності «Комп’ютерні системи та мережі» проводився на основі відгуків від державних організацій, установ та підприємств Донецької області та м. Горлівки, особливо з бази проходження практик – ВАТ «ИНМАРТ.ЮА», в якому працюють 7 випускників та студентів заочної форми навчання ГРІ. Серед професійних якостей випускників цієї спеціальності було названо: вміння оперативно виконувати математичні перетворення та розрахунки, пов’язані з розробкою та використанням ТЗ і ПЗ, застосовуючи основні поняття, а також розрахунки фізичних параметрів ТЗ; грамотно виконувати розробку супровідної документації, електронних схем, архітектури комп’ютера, програм, паралельних або розподілених комп’ютерних систем, комп’ютерних мереж, кодування інформації; здійснювати управління периферійними пристроями, організацію обчислювальних процесів та автоматизацію проектування ТЗ; вміння працювати з базами даних, забезпечувати захист інформації; здійснення експлуатації та діагностування ТЗ та ін. З числа особистісних якостей було зазначено такі: відповідальність, організованість, цілеспрямованість, працьовитість, посидючість, терпіння і витримка; уміння швидко адаптуватися до поточного стану технологій і постійно вивчати нові технології; уміння об’єктивно оцінювати можливості вживаних технологій і їх ефективність при використанні для кожного конкретного випадку і т.д.

Слід відзначити, що студентів КСМ, які успішно навчалися, брали активну участь у науковій роботі та роботі організації студентського самоврядування, кафедрою комп’ютерних систем та мереж було рекомендовано на роботу в ГРІ. З числа студентів, що були рекомендовані, отримали робочі місця на посадах: Нарольська І.В., Лукомська Г.М. – викладачі; Лутонін А.А., Лежнін О. В., Обиденних О.С., Добрянський І.В., Бурульова К.С. – системні адміністратори або спеціалісти відділу інформаційних та комп’ютерних технологій, інших структурних підрозділів інституту та ін.

Працевлаштувалися на підприємствах та в організаціях: Рябцев С. О. – інженер-програміст ЗАТ Горлівський м’ясокомбінат «Щирий Кум», відділ АСУ, Кузін Д.В. – інженер-програміст Донбаської електроенергетичної системи, Потапенко А.В. – інженер-програміст ЕЕ «Волновахамежрайтепломережа», Галицький Г.С. – інженер-електронник сервісного центру, Мамчуровський І.С. – програміст СЕ «Донбасенергоналадка» ВАТ «Донбасенерго», Чудновський Ю.О. – інженер-електронник ТОВ «Реноме-Смарт» м. Донецьк, Кожевніков Денис В. – інженер-програміст ВАТ «Промкомп’ютерсервіс», Кожевніков Дмитро В. – ПАТ «Єнакієвський металургічний завод», цех систем вимірювань теплової автоматики та ін.

У випускників, які отримали дипломи 3 роки тому, спостерігається динаміка кар’єрного зростаня: Островський І.К. – головний інженер СЕ «Донбасенергоналадка» ВАТ «Донбасенерго», Демешко В. А. – начальник відділу інформаційних технологійм ВАТ «Тельмановський кар’єр», Пономаренко Р. Н. – головний спеціаліст відділу автоматизації та банківських технологій ВАТ КБ «Надра».

Із загальної кількості випускників спеціальності «Соціальна робота» (73) влаштувались на роботу за фахом 48 осіб, 16 працюють не за спеціальністю, 3 не працюють. Щодо 6 інформація відсутня.

За період 2009-2010 р.р. із загальної кількості випускників спеціальності «Соціальна робота» (41) влаштувались на роботу за фахом 15 осіб, 3 працюють не за спеціальністю, 1 не працює. Щодо 1 інформація відсутня.

З числа студентів – випускників спеціальності «Соціальна робота» 69% працевлаштовані за фахом і займають посади не нижче вказаних у кваліфікаційних характеристиках.

Під час проходження практики керівники баз практики зараховують у кадровий резерв студентів, які мають достатню підготовку. У подальшому значна кількість студентів-випускників працевлаштовуються за фахом у тих органах і установах, де проходили практику. Цьому сприяє співробітництво керівників баз практики і керівників кафедри соціальної роботи ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ «Україна». Так, наприклад, випускники спеціальності «Соціальна робота» працюють: Коренєва О.Г. – провідний спеціаліст відділу субсідій Центрально-міського УПСЗН Горлівської міської ради, Кобилкіна Т.С. – спеціаліст Управління пенсійного фонду м. Єнакієве, Євдокимова О.Г. – спеціаліст Калінінського УПСЗН Горлівської міської ради, Макаров А.О. – психолог з вільного найму ІТК №27 м. Горлівки Калінінського району, Чистяков С.А. – заступник начальника з навчально-виховної роботи ТК м. Углегірськ, Тимченко Я.А. – спеціаліст Паспортного столу м. Горлівки Калінінського району, Мініх Ю.В. – спеціаліст Центру СНІДу м. Горлівка, Хоменко О.В. – соціальний працівник ГО жінок-інвалідів «Лелека».

Серед професійних якостей випускників цієї спеціальності були відзначені: вміння передбачати і приводити в дію соціально-правові, юридичні, психологічні, соціально-медичні, педагогічні та інші механізми попередження і долання негативних явищ, організовувати соціально-терапевтичну, соціально-побутову, психолого-педагогічну, медичну, юридичну та іншу допомогу; проводити аналіз результативності психологічних методів соціальної роботи (психодіагностика, консультація, вибір, адаптація, тренінг, корекція); вміння визначати види соціальних послуг з метою їх спрямування на створення і підвищення умов життєдіяльності особи, можливостей її самореалізації, проводити педагогічний аналіз соціальної роботи, а також застосувати методи і засоби соціального впливу, адекватні конкретним видам поведінки клієнтів та ін. З числа особистісних якостей випускників спеціальності «Соціальна робота» було зазначено такі: толерантність, доброзичливість, уважність, урівноваженість, комунікабельність, чуйність.

Випускників, які відмінно навчались та гідно зарекомендували себе в суспільно-корисній, науковій, організаційно-масовій роботі кафедри, було рекомендовано на роботу в ГРІ ВНЗ ВМУРоЛ “Україна”: Москалець А.І., Горбенко І.В.